ایجاد فضاهای کاربردی و در عین حال مجزا از نیازهای ساده در بسیاری از ساختمانها میباشد. شرایطی که در آن قصد مجزا کردن از یکدیگر را داریم؛ اما نمیخواهیم برای این جداسازی دست به کار دشوار دیوارکشی زده باشیم. پارتیشن بندی و یا طراحی سقف کاذب از چنین ایدههایی است. کاربرد تخته چند لایه در پارتیشن بندی ایده مناسبی است. حتی میتوانیم استفاده پلای وود در سقف کاذب را نیز داشته باشیم. زیرا تخته چند لایه متریال کاملا مناسبی برای ایجاد چنین فضاهای ساختمانی است. با سهند چوب همراه شوید تا در این مورد تجربیات خود را برای شما بازگو کنیم.
تخته چند لایه چیست و چه کاربردهایی در سقف کاذب دارد؟
چوب کلاسیکترین متریال در طراحی فضاهای ساختمانی است. چوب احتمالاً اولین متریالی بوده که توسط انسان برای ساختن یک فضای خانه مانند استفاده شده است. البته این متریال جذاب و همیشه پرطرفدار در این سالها رنگ و بوی مدرن شدهتری پیدا کرده است. ایده طراحی تا استفاده از چوبهای مصنوعی حالا کاملاً شناخته شده و کاربردی است. در این میان تخته چند لایه از بهترین مدل چوبهای مصرفی میباشد.
هر تخته چند لایه از کنار هم قرار گرفتن لایههای نازک چوب درختان متفاوت ساخته میشود. این چوبهای متفاوت در کنار هم و با استفاده از دیگر ترکیبات ما را به چوبهایی مصنوعی اما با قابلیتهای ویژه و کاربردی میرساند. تخته چند لایه سبک وزن است و در ابعادی بزرگ تهیه میشود. به این ترتیب کاملاً مناسب طراحی سطوح بزرگ در فضاهای ساختمانی است. در عین حال قابلیت برش زنی تا اجرای سادهای دارد. نکاتی برجسته که زمینه کافی برای کاربرد تخته چند لایه در پارتیشن بندی و حتی سقف کاذب میباشد.
چرا استفاده پلای وود در سقف کاذب و پارتیشن بندی متداول است؟
طراحی پارتیشن بندی و سقف کاذب یک هدف مشترک را دنبال میکنند. در این طراحیها به دنبال ایجاد فضاهای مجزا برای محیط داخلی ساختمان هستیم. مثلاً نمیخواهیم تا تاسیسات بنا دیده شوند و یا قصد کوتاه کردن ارتفاع سقف را داریم. در عین حال مایل به ساختن سقفهای سنگین و پرهزینه نمیباشیم. سقف کاذب راهحل چنین فضاهایی است.
از طرفی گاهی برای طراحی یک فضای اداری و حتی مسکونی باید یک سالن بزرگ را به اتاقهای کوچک شده تبدیل کنیم. اما قرار نیست تا برای این هدف ساده از دیوارهای سنگین و گران و البته دردسرساز آجری استفاده کنیم. بلکه میتوانیم ایده پارتیشن بندی را اجرا نماییم.
اما چرا مصرف تخته چند لایی در پارتیشن و سقف کاذب کارآیی مناسب و ایدهآلی دارد؟ شاید برای پاسخ به این سوال باید به دنبال یک فضای ایدهآل از طراحی پارتیشن تا سقف کاذب باشیم.
- دیوارههای سقف کاذب و فضاهای پارتیشن بندی شده باید سبک وزن باشند تا باعث ایجاد وزن مضاعف بر سازه نشوند. سبک بودن از اصلیترین دلایل کاربرد تخته چند لایه در پارتیشن بندی میباشد. از طرفی قطعاً تخته چند لایه باعث طراحی یک سقف کاذب کاملاً سبک وزن خواهد شد.
- دیوارههای سقف کاذب و فضاهای پارتیشن بندی شده باید نازک باشند تا حجم زیادی از فضای محدود ساختمانی را اشغال نکنند. قطعاً کم حجم بودن، دلیل ساده برای مصرف تخته چند لایی در پارتیشن و سقف کاذب میباشد.
- اجرای چنین فضاهایی باید هزینه کمی داشته باشد. استفاده پلای وود در سقف کاذب و پارتیشن بندی کاملا کم هزینهتر از هر ایده دیگر برای ایجاد فضاهای مجزا شده است.
- این فضاهای مجزا شده ساختمانی باید به سرعت نصب شده و در صورت نیاز به سرعت جمعآوری شوند.
سخن آخر:
کاربرد تخته چند لایه در پارتیشن بندی و سقف کاذب ایده جذابی است. زیرا ارزان قیمت است و به سرعت اجرا میشود. از طرفی استفاده پلای وود در سقف کاذب باعث زیبایی فضای بصری محیط نیز میباشد. در کل مصرف تخته چند لایه در پارتیشن و سقف کاذب ما را به سمت استفاده بهینه و کم هزینه تا زیباتر، از محیط و فضای ساختمانی میرساند.